Show Project InfoHide Project Info

iXcuus

Want een excuus verzinnen is nog moeilijker dan optijd zijn.

Client: Da Vinci College
Website:
Date: 30 September 2018
Services: Concept - UI design- development

iXcuus

Actie op het Da Vinci college tegen laatkomers

iXcuus. Het idee

Wat begon als een grap op school was binnen één dag ontwikkeld tot een functionele web-app. “laatkomers op school hebben vaak een vaag excuus, als we daar nou een app voor maken?” opperde ik. Dit idee werd positief ontvangen, ik kreeg één dag om de app te bedenken, ontwerpen en te maken. Daarnaast moest deze natuurlijk ook gepromoot worden. Uiteindelijk liepen de studenten de volgende dag binnen op school met posters overal, en werd het al snel een begrip in het Art & Design gebouw.

Op verzoek heb ik een simpele versie gemaakt van de applicatie met documentatie. Deze kan vanaf volgend jaar worden gebruikt als lesmateriaal.

Productie

De app moest binnen een dag werken, dus moest het ontwerp ook snel bedacht worden. Omdat dit eerder een actie was wilden we de app ook zo officieel mogelijk laten lijken. Daarom hebben we geen kleur gebruikt. De knoppen spraken voor zich, en de navigatie bestond uit drie tikken voor een excuus.

De app werkt zelf door een array met excuses willekeurig te doorzoeken. Als het excuus logisch is volgens de variabelen die de gebruiker heeft aangegeven word deze uitgekozen, zo niet zoekt het script verder.

De animaties zijn gemaakt met animate.css. Deze heb ik uitgebreid en aangepast met andere animaties. Alle interactie en scripts zijn gemaakt met jquery gezien het feit dat hiermee de DOM makkelijk te navigeren is en er makkelijk event listeners kunnen worden gemaakt, dit zorgt voor een minimalistische code, een die makkelijk kan worden uitgebreid of aangepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.