Ruudventory

Client: DaVinci College - A&D
Date: 21 November 2018
Services: Design & Developement

01. Our Process

Op bepaalde opleidingen aan het DaVinci college kunnen studenten materiaal lenen. Bij Art&Design is dit een grote lijst, van camera’s in alle soorten en maten, tot linealen en verfspullen. Maar hoe hou je bij wie wat heeft geleend, welke spullen nog niet zijn terug gebracht en hoe iemand met materiaal omgaat?

Tot nu toe was de oplossing erg simplistisch, een A4’tje aan de balie.

Dit moest makkelijker, sneller en overzichtelijker kunnen. Ik ben in overleg met de materiaalbeheerders een systeem gaan ontwikkelen waarmee er snel en zonder (teveel) uitleg kan worden uitgelegd aan collega’s hoe het systeem werkt.

Het systeem maakt gebruikt van barcode stickers, elk product heeft een unieke barcode, net als alle leerling- en docenten passen. Zodra er een pas of product word gescand zoekt het systeem dit product of gebruiker op, en zodra er op de knop “uitlenen” word gedrukt worden de geselecteerde producten op naam van de gescande pas geschreven.

Met behulp van een uitgebreide zoekfunctie kan op elke term worden gezocht naar producten op basis van de lener, staat, categorie of unieke code.

De barcode scanner is draadloos, en overal in het materiaalhok zijn speciale stickers aangebracht waar er automatisch kan worden uitgeleend of kan worden ingecheckt (producten terug brengen).

04. Overige functies

QuickScan

Quickscan is de nieuwste functie in Ruudventory.

Het bedraagt speciale codes die staan voor kleine producten, te klein voor unieke barcodes, zoals pennen en gummen.

De materiaalbeheerder hoeft dan alleen de pas en de bijbehorende sticker te scannen, en automatisch word het product bij de gebruiker geschreven.

Audio Response

In de eerste versies werd er bij het succesvol uitlenen of terugbrengen van producten een animatie gespeeld, deze bleek alleen niet genoeg voor de beheerders, aangezien het scherm niet altijd in de buurt staat.

Op basis daarvan heb ik incheck, en uitcheck geluiden gemaakt en geïmplementeerd in het systeem. Zo kunnen de beheerders overal in de buurt van het scherm horen of de actie goed is verwerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.