Project Heling

Van idee tot uitvoering van de nieuwe digitale campagne tegen heling.

Client: Rijkscommunicatiedienst
Website:
Date: 31 October 2018
Services: concept, ontwerp, uitvoering

01. Het heling verhaal

November 2017, een volle zaal met leerlingen, een contactpersoon vanuit de gemeente Dordrecht, een nieuwe opdracht. “Bedenkt en ontwerp een campagne tegen ter bewustwording van heling”

Heling is het kopen- en verkopen van gestolen goederen. Dat de verkoop illegaal is spreekt voor zich, maar het kopen van deze goederen is ook strafbaar.

Via martkplaats is dit alleen lastig te zien. Je moet op zoek naar clues, afgaan op het fatsoen van de verkoper, of een gokje wagen.

Dit moest anders kunnen vond ik.

Ik dacht meteen aan gamification, laat jongeren zelf ondervinden hoe moeilijk het is om het verschil te zien door het ze te vragen.

Hieruit kwam het concept “heling Tinder”, een test waarin jongeren advertenties beoordelen op basis van de gegeven info.

02. Productie

Om het idee te testen besloot ik de opendag te gebruiken als test-panel. Op de opendag van het Da Vinci stond er een groot touch screen aan met een prototype van de heling app. Bezoekers reageerden positief, en ik kon gelijk zien hoe ze verwachtten dat de app zou werken.

Aangezien ik zelf op de avond meehielp kon ik ook gelijk veel functies aanpassen en toevoegen. Na de opendag bleef ik de app perfectioneren, en bij de eindpresentatie bleek de gemeente geïnteresseerd in het idee en de app.

Na wat kleine aanpassingen op verzoek van de gemeente werd ik in contact gesteld met de nationale politie en de rijkscommunicatiedienst.

Deze waren ook geïnteresseerd, dus besloten we de krachten te bundelen voor een nationale campagne, waar de app in centraal zou staan.

03. Resultaat

Nadat de app was aangepast naar de wensen van de politie en de rijkscommunicatiedienst is deze online gegaan. De app zelf bestaat ui een voorpagina, test scherm en het resultaat + naslag met tips

04. Techniek

De heling app is ontworpen in Adobe XD, het prototype is functionele HTML CSS en javascript, de huidige versie werkt op Jquery voor een simpelere syntax,

Client: Rijkscommunicatiedienst
Website:
Date: 31 October 2018
Services: concept, ontwerp, uitvoering
Visit Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.